Neem contact op met ons secretariaat voor vragen

0251-254714

gezondheidspieren en pezen

De spieren en bijbehorende pezen zorgen voor het maken van een beweging.Dat is tevens de grootste zorg van de reuma patiënt(e). Wanneer de reuma patiënt(e) steeds minder actief wordt, gaat deze ook in spierkracht achteruit. Maar door een effectieve training kan de afname van de spierkracht wel sterk worden vertraagd; want de pezen blijven hierdoor gezonder en beter doorbloed, en de bewegingen gaan soepeler.
Bewegen in het warme water heeft als voordeel dat de spieren, pezen en gewrichten beter doorbloed raken. Hierdoor kunnen bewegingen soepeler worden uitgevoerd en zal het langer duren voordat er weer stijfheid optreedt. En daar is de reuma patiënt(e) met ouderdomsklachten dan ook erg bij gebaat, want het zou zonde zijn als de klachten tijdens het sporten ervoor zorgen dat er nauwelijks bewegingen kunnen worden gemaakt. Gelukkig zorgt het warme water ervoor dat er een groot deel van de les kan worden bewogen.

Bij mensen die lichamelijk actiever en gezonder zijn, zullen bovenstaande eigenschappen minder snel veranderen. Bewegingen die in het dagelijkse leven worden gemaakt gaan makkelijker, de lenigheid wordt vergroot en de spieren zullen minder kracht verliezen. Het gevolg hiervan is een actieve 50plusser, met een gezonde leefstijl, welke is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van het leven.

 

Maar ook beter voor geestelijke gezondheid ( lees verder )